menu-education

Συνταγές Υγείας

0008360487w-1024x1280

Facebook

Μπριζόλα με πέστο ντομάτας
Πηγή
Βαγγέλης Δρίσκας, Chef (http://www.driskas.com)

Υλικά για 4 άτομα
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ντομάτα
6 λιαστές ντομάτες
½ ματσάκι μαϊντανός
4 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες, πασπαλίζετε με την μισή ρίγανη και τις ψήνετε στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30-40 λεπτά, ανάλογα με την προτίμησή σας. Κόβετε την ντομάτα στην μέση και την πιέζετε για να βγάλει τα υγρά και τους σπόρους της. Την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και χοντροκόβετε τον μαϊντανό. Βάζετε στο πολυμίξερ την ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ρίγανη και λίγο αλάτι. Πολτοποιείτε το μείγμα και το σερβίρετε σαν σάλτσα με τις ψημένες μπριζόλες. Συνοδεύετε προαιρετικά με ψητά λαχανικά.