summerschool new main logo3
Summer School

Ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών και γυμνασίων. Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δρ. Γεροδήμος Βασίλειος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με αθλητικές (Τοξοβολία, Κρίκετ, Μπάντμιντον, Τέννις, Αθλοπαιδιές, Πάλη κ.α.) και παιγνιώδεις επιστημονικές δραστηριότητες (παιδαγωγικά παιχνίδια, δημιουργικό παραμύθι, φτιάχνω το κολατσιό μου, ζωγραφική κ.α.) να εκπαιδευτούν βιωματικά σε θέματα σχετικά με: το σώμα τους, την υγιεινή διατροφή, τη δια βίου άσκηση, τις δεξιότητες ζωής και το περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις (με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση) σχετικές με την άσκηση, τη διατροφή και την υγεία των παιδιών.

Τέλος, θα αξιολογηθούν επιλεγμένοι δείκτες, α. υγείας (ορθοσωμικός έλεγχος, δείκτες παχυσαρκίας κ.α.), β. φυσικής κατάστασης (ισορροπία, ευλυγισία, δύναμη, αντοχή κ.α.) και γ. διατροφικών συνηθειών (προσήλωση στο πρότυπο μεσογειακής διατροφής κ.α.) των παιδιών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 Ιουνίου 2017 και 1 Ιουλίου 2017. Αναλυτικότερη περιγραφή ακολουθεί στη συνέχεια:

 

 

Τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με αθλητικές (Τοξοβολία, Κρίκετ, Μπάντμιντον, Τέννις, Αθλοπαιδιές, Πάλη κ.α.) και παιγνιώδεις επιστημονικές δραστηριότητες (παιδαγωγικά παιχνίδια, δημιουργικό παραμύθι, φτιάχνω το κολατσιό μου, ζωγραφική κ.α.) θα εκπαιδευτούν βιωματικά σε θέματα σχετικά με:

 

Ekpaideutiko programma 

 

Οι δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετάσχουν τα παιδιά και μέσα από τις οποίες θα εκπαιδευτούν βιωματικά είναι:

 

 

Drastiriotites 2 

 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επιστήμονες - καθηγητές του ΤΕΦΑΑ - ΠΘ, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και επιστήμονες - επαγγελματίες σχετικοί με την άσκηση, τη διατροφή και την υγεία. Πιο αναλυτικά:

 

staff

Επιπρόσθετα, ένας μεγάλος αριθμός τελειόφοιτων καθηγητών φυσικής αγωγής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, θα συνδράμουν επικουρικά στην πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

 

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 11 ημέρες (από 19 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου): 10 ημέρες για τα παιδιά και 1 (την ενδέκατη) για τους γονείς όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποφοίτησης. Πιο αναλυτικά:

Δευτέρα 19-6-2017 έως Παρασκευή 23-6-2017 (εκπαιδευτικό πρόγραμμα)
Δευτέρα 26-6-2017 έως Παρασκευή 30-6-2017 (εκπαιδευτικό πρόγραμμα)
Σάββατο 1-7-2017 ώρα έναρξης 10:00 (ημέρα αποφοίτησης)

 

Imerisio programma

 

Αναμνηστικό αθλητικό υλικό (μπλουζάκι, καπέλο).

Μεταφορά (κεντρική πλατεία - ΤΕΦΑΑ κατόπιν αιτήματος).

Συμβουλές υγιεινής διατροφής.

Συμβουλές φυσικής δραστηριότητας, άσκησης.

Αποτελέσματα αξιολoγήσεων (υγείας, φυσικής κατάστασης, διατροφής κ.α.).

 

Η αξιολόγηση των παιδιών η οποία είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία παρουσιάζεται στη συνέχεια:

 

Axiologisi 

 

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα είναι 100€. Για οικογένειες με περισσότερα παιδιά η εγγραφή για το δεύτερο παιδί είναι 50€ και για τα υπόλοιπα η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τα χρήματα πρέπει να κατατεθούν στο λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην ALPHABANK: 310-00-2002-020898 (για πληρωμή μέσω ibank ο λογαριασμός είναι GR9301403100310002002020898 και ο Δικαιούχος ΕΛΚΕ ΠΘ). Σε κάθε περίπτωση στην αιτιολογία της κατάθεσης πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται: ο αριθμός 5208 και το επίθετο του συμμετέχοντα.

 

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Την ημέρα εγγραφής των παιδιών στο πρόγραμμα (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 16,17,18/6/2017 από 9:00 έως 13:00)  οι γονείς θα πρέπει:

να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ικανότητας συμμετοχής σε δραστηριότητες άσκησης (μπορεί να φωτοτυπηθεί και η ιατρική βεβαίωση που είναι κατατεθειμένη στο σχολείο των μαθητών),

να υπογραφεί έντυπο συναίνεσης του γονέα ότι επιτρέπει στο παιδί του να συμμετάσχει στο πρόγραμμα (το έντυπο συναίνεσης μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ ή να το υπογράψετε κατά την εγγραφή).

να προσκομίσουν το αποδεικτικό πληρωμής του κόστους συμμετοχής.

Επιπρόσθετα οι γονείς θα δηλώνουν αν επιθυμούν τη μετακίνηση του παιδιού τους με το λεωφορείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα υπογράφουν το αντίστοιχο έντυπο συναίνεσης.

Τέλος θα καταγράφονται σε ειδικό πρωτόκολλο, κατά την εγγραφή, τυχόν ιδιαιτερότητες του παιδιού (πχ. αλλεργίες, φάρμακα κ.α.).

 

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους καθημερινά τα παιδιά;

Μια πλήρης ενδυμασία (έξτρα παντελονάκι, μπλούζα, κάλτσες, καπελάκι, εσώρουχα κ.α.).

Μια πετσέτα προσώπου.

Κολατσιό (με υλικά που δεν αλλοιώνονται εύκολα).

Νεράκι.

 

 

Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Όλοι οι συμμετέχοντες πληρώνουν για τη συμμετοχή τους. Έγινε μεγάλη προσπάθεια η συνδρομή να κρατηθεί στα χαμηλότερα επίπεδα χωρίς όμως να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στην προσπάθεια αυτή βοήθησαν σημαντικά οι χορηγοί του προγραμματός τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά. Πιο αναλυτικά οι χορηγοί του προγράμματος είναι:

 

Logos I

 

Συμμετέχουν και οι γονείς;

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 (10:00 η ώρα) είναι η ημέρα αποφοίτησης των παιδιών όπου θα παραλάβουν το “πτυχίο αποφοίτησής” τους.

Την ημέρα αυτή οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά με τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά τους, θα πάρουν τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων που πραγματοποιήθηκαν και χρήσιμες συμβουλές άσκησης, διατροφής και υγείας.

Επίσης, προσκαλούμε και προκαλούμε τους γονείς να φορέσουν τα αθλητικά τους ρούχα και να συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις συναγωνιζόμενοι τα παιδιά τους (τοξοβολία, darts, baseball κ.α.).

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: τηλ.: 2431047030 (10:00-13:00 ΔΕ-ΠΑ), 6944640035, email: healthykids@uth.gr