Arxiki
Summer School

Ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών (από παιδιά που τελείωσαν την Α' Δημοτικού έως και παιδιά που τελείωσαν την ΣΤ' Δημοτικού). Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δρ. Γεροδήμος Βασίλειος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με αθλητικές (Τοξοβολία, Κρίκετ, Μπάντμιντον, Τέννις, Αθλοπαιδιές, Πάλη κ.α.) και παιγνιώδεις επιστημονικές δραστηριότητες (παιδαγωγικά παιχνίδια, δημιουργικό παραμύθι, φτιάχνω το κολατσιό μου, ζωγραφική κ.α.) να εκπαιδευτούν βιωματικά σε θέματα σχετικά με: το σώμα τους, την υγιεινή διατροφή, τη δια βίου άσκηση, τις δεξιότητες ζωής και το περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις (με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση) σχετικές με την άσκηση, τη διατροφή και την υγεία των παιδιών.

Τέλος, θα αξιολογηθούν επιλεγμένοι δείκτες, α. υγείας (ορθοσωμικός έλεγχος, δείκτες παχυσαρκίας κ.α.), β. φυσικής κατάστασης (ισορροπία, ευλυγισία, δύναμη, αντοχή κ.α.) και γ. διατροφικών συνηθειών (προσήλωση στο πρότυπο μεσογειακής διατροφής κ.α.) των παιδιών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 Ιουνίου 2019 και 5 Ιουλίου 2019. Αναλυτικότερη περιγραφή ακολουθεί στη συνέχεια:

 

 

Τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με αθλητικές (Τοξοβολία, Κρίκετ, Μπάντμιντον, Τέννις, Αθλοπαιδιές, Πάλη κ.α.) και παιγνιώδεις επιστημονικές δραστηριότητες (θεατρικό εργαστήρι, παιδαγωγικά παιχνίδια, δημιουργικό παραμύθι, φτιάχνω το κολατσιό μου, ζωγραφική κ.α.) θα εκπαιδευτούν βιωματικά σε θέματα σχετικά με:

 

Ekpaideftiko prg 

 

Οι δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετάσχουν τα παιδιά και μέσα από τις οποίες θα εκπαιδευτούν βιωματικά είναι:

 

Drastiriotites 

 

 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επιστήμονες - καθηγητές του ΤΕΦΑΑ - ΠΘ, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και επιστήμονες - επαγγελματίες σχετικοί με την άσκηση, τη διατροφή και την υγεία. Πιο αναλυτικά:

 

staff new

Επιπρόσθετα, ένας μεγάλος αριθμός τελειόφοιτων καθηγητών φυσικής αγωγής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, θα συνδράμουν επικουρικά στην πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

 

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 ημέρες (από 24 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου). Πιο αναλυτικά:

Δευτέρα 24-6-2019 έως Παρασκευή 28-6-2019 (εκπαιδευτικό πρόγραμμα)
Δευτέρα 1-7-2019 έως Παρασκευή 5-7-2019 (εκπαιδευτικό πρόγραμμα)

Hmerisio programma 

 

 

Αναμνηστικό καπέλο.

Μεταφορά (κεντρική πλατεία - ΤΕΦΑΑ κατόπιν αιτήματος).

Συμβουλές υγιεινής διατροφής.

Συμβουλές φυσικής δραστηριότητας, άσκησης.

Αποτελέσματα αξιολoγήσεων (υγείας, φυσικής κατάστασης, διατροφής κ.α.).

 

Η αξιολόγηση των παιδιών η οποία είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία παρουσιάζεται στη συνέχεια:

 

Kartela axiologisis 

 

Βήμα 1: Έλεγχος διαθεσιμότητας θέσης για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Ελέγξτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσης για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επικοινωνώντας μέσω τηλ. 2431047030 ή κιν. 6944640035.

Βήμα 2: Κατάθεση χρημάτων για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Το κόστος συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα είναι 100 ευρώ. Για οικογένειες με περισσότερα παιδιά η εγγραφή για το δεύτερο παιδί είναι 50 ευρώ και για τα υπόλοιπα η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα χρήματα πρέπει να κατατεθούν στο λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην ALPHABANK: 310-00-2002-020898 (για πληρωμή μέσω ibank ο λογαριασμός είναι GR9301403100310002002020898 και ο Δικαιούχος ΕΛΚΕ ΠΘ). Στην αιτιολογία της κατάθεσης πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται: ο αριθμός 5208 και το επίθετο του συμμετέχοντα.

Βήμα 3: Τελική εγγραφή στο πρόγραμμα

Η τελική εγγραφή των παιδιών στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή 21,22,23/6/2019 από 09:00 έως 13:00 στο ΤΕΦΑΑ-ΠΘ. Στην τελική εγγραφή θα πρέπει να προσκομίσετε: α) την ιατρική βεβαίωση ικανότητας συμμετοχής σε δραστηριότητες άσκησης και β) το αποδεικτικό της κατάθεσης των χρημάτων στην τράπεζα.

 

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους καθημερινά τα παιδιά;

Μια πλήρης ενδυμασία (έξτρα παντελονάκι, μπλούζα, κάλτσες, καπελάκι, εσώρουχα κ.α.).

Μια πετσέτα προσώπου.

Κολατσιό (με υλικά που δεν αλλοιώνονται εύκολα).

Νεράκι.

Αντιηλιακή και αντικουνουπική κρέμα.

 

 

 

Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Όλοι οι συμμετέχοντες πληρώνουν για τη συμμετοχή τους. Έγινε μεγάλη προσπάθεια η συνδρομή να κρατηθεί στα χαμηλότερα επίπεδα χωρίς όμως να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στην προσπάθεια αυτή βοήθησαν σημαντικά οι χορηγοί του προγραμματός τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά. Πιο αναλυτικά οι χορηγοί του προγράμματος είναι:

 

esoteriko

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: τηλ.: 2431047030 (10:00-13:00 ΔΕ-ΠΑ), 6944640035, email: healthykids@uth.gr