menu-education

Αξιολόγηση

weigh

Σύμβουλος άσκησης

ex2

Σύμβουλος διατροφής

simvoulos_diatrofis

Συνταγές Υγείας

0008360487w-1024x1280

Facebook

Συνταγές για Σαλάτα


Ψητά λαχανικά με ντρέσσινγ φρέσκων αρωματικών
Πηγή
Βαγγέλης Δρίσκας, Chef
(http://www.driskas.com)

Υλικά για 4 άτομα
2 κολοκυθάκια
2 μεγάλα καρότα
1 μεγάλη μελιτζάνα
3 πολύχρωμες πιπεριές
1 χούφτα φρέσκα ανάμεικτα αρωματικά (βασιλικός, δυόσμος, δεντρολίβανο)
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουτ. της σούπας πολτός ελιάς
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι
αντικολλητική λαδόκολλα

Εκτέλεση
Αφαιρείτε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές, τις κόβετε κατά μήκος σε 4 κομμάτια. Καθαρίζετε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και την μελιτζάνα και τα κόβετε κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και βάζετε τα λαχανικά με την σειρά. Αλατίζετε τα λαχανικά και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα αρωματικά και τα ανακατεύετε με τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και τον πολτό της ελιάς. Όταν ψηθούν τα λαχανικά, τα περιχύνετε με αυτό το μείγμα. Βάζετε με τη σειρά μία φέτα μελιτζάνας, μία φέτα πιπεριάς, μία φέτα καρότου και μία φέτα κολοκυθιού, τα τυλίγετε σε ρολό και τα σερβίρετε.

 
Ψητά μανιτάρια με ταχίνι
Πηγή
Βαγγέλης Δρίσκας, Chef (http://www.driskas.com)

Υλικά για 4 άτομα
250 γραμ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
500 γραμ. μανιτάρια πλεβρότους
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
2 κουτ. της σούπας σόγια σος
1 κουτ. της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο πιπέρι καγιέν
χυμός από 1 λεμόνι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
Ξεχωρίζετε τα πλεβρότους από το κοτσανάκι τους ή τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλα. Κόβετε τα στρογγυλά μανιτάρια στη μέση. Τρίβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και το πιπέρι καγιέν. Περιχύνετε τα μανιτάρια με το μείγμα αυτό και τα βάζετε σε ένα ταψί. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά περίπου. Ανακατεύετε το ταχίνι με ¼ του φλιτζανιού νερό και τη σόγια σος και περιχύνετε τα μανιτάρια μόλις ψηθούν. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε σε λεπτές φέτες και το ανακατεύετε με τον μαϊντανό. Σερβίρετε τα μανιτάρια και τα γαρνίρετε με το λεπτοκομμένο κρεμμύδι.

 
Ντάκος
Πηγή
http://www.radicio.com/

Υλικά
1 κριθαρένιο παξιμάδι στρογγυλό
1 ντομάτα μεγάλη ώριμη
1 μερίδα φέτα ή ξινομυζήθρα
λάδι
αλάτι
ρίγανη

Εκτέλεση
Παίρνετε 1 μεγάλο παξιμάδι κριθαρένιο στρογγυλό και το βάζετε σε ένα πιάτο. Κόβετε μια ντομάτα σε κύβους και την απλώνετε πάνω στο παξιμάδι. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη. Πασπαλίζετε από πάνω με ξινομυζήθρα ή με τη φέτα θρυμματισμένη.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL