menu-education

Συνταγές Υγείας

0008360487w-1024x1280

Facebook

Γαύρος με ντομάτα και λεμόνι
Πηγή
Βαγγέλης Δρίσκας, Chef (http://www.driskas.com)

Υλικά για 4 άτομα
750 γραμ. γαύρος
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες
2 λεμόνια
2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη ή 2 κουτ. του γλυκού ξερή
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τον γαύρο και τον ξεπλένετε. Πλένετε και κόβετε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες με τη φλούδα τους. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες. Στρώνετε το γαύρο με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί και βάζετε ενδιάμεσα τις φέτες λεμονιού και ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου και σερβίρετε.