menu-education

Συνταγές Υγείας

0008360487w-1024x1280

Facebook

Ψητά μανιτάρια με ταχίνι
Πηγή
Βαγγέλης Δρίσκας, Chef (http://www.driskas.com)

Υλικά για 4 άτομα
250 γραμ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
500 γραμ. μανιτάρια πλεβρότους
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
2 κουτ. της σούπας σόγια σος
1 κουτ. της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο πιπέρι καγιέν
χυμός από 1 λεμόνι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
Ξεχωρίζετε τα πλεβρότους από το κοτσανάκι τους ή τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλα. Κόβετε τα στρογγυλά μανιτάρια στη μέση. Τρίβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και το πιπέρι καγιέν. Περιχύνετε τα μανιτάρια με το μείγμα αυτό και τα βάζετε σε ένα ταψί. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά περίπου. Ανακατεύετε το ταχίνι με ¼ του φλιτζανιού νερό και τη σόγια σος και περιχύνετε τα μανιτάρια μόλις ψηθούν. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε σε λεπτές φέτες και το ανακατεύετε με τον μαϊντανό. Σερβίρετε τα μανιτάρια και τα γαρνίρετε με το λεπτοκομμένο κρεμμύδι.