Αξιολόγηση

weigh

Σύμβουλος άσκησης

ex2

Σύμβουλος διατροφής

simvoulos_diatrofis

Συνταγές Υγείας

0008360487w-1024x1280

Facebook

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι δυο ενημερωτικές ημερίδες του προγράμματος

dsc03343Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι δυο ενημερωτικές ημερίδες του προγράμματος «Φυσική Δραστηριότητα & Διατροφικές Συνήθειες Μαθητών Δυτικής Θεσσαλίας», το οποίο οργανώθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και χρηματοδοτήθηκε από το Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων. Το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Μάιου 2009 πραγματοποιήθηκαν στο Παυσίλυπο της Καρδίτσας και στο Πάρκο Ματσόπουλο των Τρικάλων αντίστοιχα, οι δυο ενημερωτικές ημερίδες του προγράμματος "Φυσική Δραστηριότητα & Διατροφικές Συνήθειες Μαθητών Δυτικής Θεσσαλίας".

Τις ημερίδες παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και γονείς ενώ στους προαύλιους χώρους πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες για τους μικρούς μαθητές, από το επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΦΑΑ - ΠΘ.

Ειδικότερα, στις δυο ημερίδες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας από τον κ. Γεροδήμο Βασίλειο, Επίκουρο Καθηγητή ΤΕΦΑΑ - ΠΘ ενώ παρουσιάστηκαν τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα από επιστήμονες της υγείας, της διατροφής και της φυσικής αγωγής.Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τραπότσης Στέργιος Ιατρός - Χειρουργός Ορθοπεδικός, Διδάσκων ΤΕΦΑΑ -  ΠΘ ανέλυσε θέματα Υγείας, η κα. Μάνου Βασιλική ΚΦΑ - Διδάσκουσα ΤΕΦΑΑ - ΠΘ παρουσίασε θέματα Φυσικής Δραστηριότητας, η κα. Μελισσοπούλου Αναστασία, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, ανέπτυξε θέματα Διατροφής ενώ ο κ. Θεοδωράκης Γιάννης, Αντιπρύτανης Π.Θ. -  Καθηγητής ΤΕΦΑΑ - ΠΘ και η κα Χασάνδρα Μαίρη, Λέκτορας ΤΕΦΑΑ - ΠΘ  μίλησαν για την αξία και τις δυνατότητες των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Την οργάνωση και επίβλεψη των δραστηριοτήτων αναψυχής είχαν η κα. Πολλάτου Ελιζάνα, Επίκουρη Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ - ΠΘ και η κα Καραδήμου Νάντια, ΕΕΔΙΠ του τμήματος, οι οποίες μύησαν τα παιδιά σε πρωτότυπες δραστηριότητες αναψυχής και ενδιαφέροντα παιχνίδια αυλής.Τέλος, πολλοί συμπολίτες μας, είχαν την ευκαιρία να αξιολογηθούν σε βασικούς δείκτες υγείας και να δεχτούν κατάλληλες συμβουλές από ειδικούς επιστήμονες. Τα αποτελέσματα της έρευνας και οι εισηγήσεις των ομιλητών στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.healthykids.gr (νέα και ανακοινώσεις) ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο πλούσιο φωτογραφικό υλικό  και video των δραστηριοτήτων.

Aποτελέσματα της έρευνας

  • Γεροδήμος Βασίλειος,                   Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ - ΠΘ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από εδώ.

pdf_icon_1

Θέματα Υγείας

  • Τραπότσης Στέργιος, Ιατρός - Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Διδάσκων ΤΕΦΑΑ - ΠΘ

Μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο της σχετικής εισήγησης από εδώ.

pdf_icon_1

Θέματα Άσκησης

  • Μάνου Βάσω, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Διδάσκουσα ΤΕΦΑΑ - ΠΘ

Μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο της σχετικής εισήγησης από εδώ.

pdf_icon_1

Θέματα Διατροφής

  • Μελισσοπούλου Αναστασία, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο της σχετικής εισήγησης από εδώ.

pdf_icon_1

Θέματα Αγωγής Υγείας

  • Θεοδωράκης Γιάννης,  Αντιπρύτανης Π.Θ. - Καθηγητής ΤΕΦΑΑ - ΠΘ
  • Χασάνδρα Μαίρη, Λεκτορας ΤΕΦΑΑ - ΠΘ

Μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο της σχετικής εισήγησης από εδώ.

pdf_icon_1